Ga terug

Pornstar martini dessert

Porties 6 personen
Bereidingstijd 1 uur 40 minuten
Oventijd 3 uur

Ingrediƫnten

Passievruchtcurd

  • 250 g passievrucht uit de diepvries ontdooid
  • sap van een halve limoen
  • 150 g roomboter
  • 175 g suiker
  • 6 eidooiers

Limoenmousse

  • 250 ml slagroom
  • 2 eiwitten
  • 8 g vanillesuiker
  • rasp van 2 limoenen
  • sap van 2 limoenen
  • 1 blaadje gelatine
  • 1 tl vanille-extract

Passievrucht romanoff

  • 200 ml slagroom
  • 25 g suiker
  • 4 passievruchten
  • 2 kleine borrels wodka borrelmaatje kleine kant
  • 100 ml passievruchtsap Coolbest

Basisrecept meringue

  • 4 eiwitten
  • 40 g poedersuiker
  • 225 g kristalsuiker
  • 75 ml water

Instructies

Passievruchtcurd

  • Zet een grote pan met een laag water op hoog vuur. Doe de passievruchtpulp, sap van een halve limoen, roomboter en suiker in een kom en laat au bain-marie op de pan smelten.
  • Als de ingrediĆ«nten zijn gesmolten, voeg je de eidooiers toe. Meng constant door elkaar met een garde voor circa 20/25 minuten tot het mengsel een soort yoghurtdikte krijgt. In het begin denk je dat het mislukt, maar hoe langer je bezig bent hoe meer je ziet wat de bedoeling is.
  • Giet het passievruchtmengsel in een kom, bakje, ovenschaal of iets soortgelijks en dek af. Laat nu in de koelkast goed koud worden (het mengsel zal nu nog dikker worden).

Limoenmousse

  • Klop de slagroom stijf. Klopt ook de eiwitten in een vetvrije kom stijf samen met de vanillesuiker.
  • Laat het gelatineblaadje weken in koud water.
  • Zet een steelpannetje op laag vuur en doe hierin de rasp en sap van 2 limoenen. Laat warm worden (niet koken!). Knijp het gelatineblaadje uit en voeg toe. Meng nu goed met een garde tot de gelatine is opgelost en zet dan het vuur uit.
  • Meng de opgeklopte slagroom met de opgeklopte eiwitten en het limoensapmengsel. Voeg de vanille-extract toe. Meng alles goed door elkaar en laat opstijven in de koelkast (minimaal 2 uur).

Passievrucht romanoff

  • Klop de slagroom lobbig met de suiker (niet helemaal stijf, maar wel bijna).
  • Snij de passievruchten open en lepel de pulp eruit. Meng nu de slagroom met de passievruchtpulp, wodka en het passievruchtsap goed door elkaar. De wodka mag je wel een beetje proeven (romanoff), maar proef altijd zelf hoe veel wodka je lekker vindt erin. Laat het geheel koud worden in de koelkast. Meng voor gebruik nog even goed door, zodat het weer een geheel wordt.

Basisrecept meringue

  • Zie bereiding in het recept basisrecept meringue (link staat hierboven).
  • Spuit de meringue net zo groot als de bovenkant van het serveerglas dat je gebruikt. Doordat het grotere schuimpjes zijn, wordt de oventijd ook verlengd. Bij mij stonden ze circa 3 uur in de oven, terwijl bij kleine schuimpjes dit 2 uur is. Kijk dus goed wanneer jouw schuimpjes hard genoeg zijn (elke oven verschillend).

Rest

  • Pak een martini-/wijn-/gin-/drinkglas. Dit worden de serveerglazen. De laagjes gaan als volgt:
    - Laagje passievruchtcurd: 2/3 el
    - Laagje limoenmousse: 2/3 el
    - Laagje passievrucht romanoff: 1 soeplepel
    - 1 meringue bovenop