Ga terug

Daging smoor

Porties 6 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Stooftijd 3 uur

Materiaal/apparatuur

  • Braadpan/slowcooker

Ingrediƫnten

  • 4 middelgrote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 kg runderlappen
  • 1,5 tl kruidnagel
  • 2 tl nootmuskaat
  • 8/10 el ketjap
  • 1 tl sambal
  • 2 tl tamarinde
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 tl suiker
  • 500 ml water
  • 2 scheutjes azijn

Instructies

  • Snijd de runderlappen in stukken van circa 3 tot 5 cm. Stamp de kruidnagel fijn tot poeder in een vijzel. Snijd de uien en knoflook fijn.
  • Fruit de uien en knoflook in een braadpan. Doe de runderlapstukken erbij en braad aan totdat ze mooi bruin zien aan elke kant.
  • Voeg nu de fijngestampte kruidnagel en alle overige ingrediĆ«nten toe aan de runderlappen. Breng dit mengsel aan de kook en laat dit stoven voor circa 3 uur op laagvuur met deksel op de pan (in een slowcooker circa voor 5 uur). Voeg tussentijd af en toe wat extra water toe als het te veel verdampt. Gebruik niet meer ketjap dan staat beschreven! Door het stoven wordt de ketjap smaak namelijk versterkt.
  • Serveer de daging smoor met bijvoorbeeld sperzieboontjes en rijst.
Keuken: Aziatisch, Indonesisch