Verwarm de melk in een steelpannetje met 15 g rozemarijn (niet koken!) op laag vuur. Als het goed warm is, zet je het vuur uit en laat je de melk met rozemarijn afkoelen in de koelkast
Smelt de roomboter met de overige 15 g rozemarijn. Laat ook dit afkoelen in de koelkast.
Haal de melk uit de koelkast als het goed koud is. Zeef de rozemarijn eruit (gooi dit niet weg!!). Zet de melk (dat nu een lichte rozemarijnsmaak heeft) op middelhoog vuur. Voeg de suiker toe en laat kort mee verwarmen, totdat het is opgelost. Voeg de bloem toe en laat even goed doorkoken. Roer constant met een garde totdat het mengsel dikker is geworden (paar minuutjes). Haal de pan van het vuur af en laat afkoelen in de koelkast.
Haal de boter uit de koelkast. Vis de rozemarijn eruit (de boter is nu weer wat harder geworden, dus schraap wel alle boter van de rozemarijn af, anders is het ook zo zonde). Klop de boter samen met het vanille-extract en de witte basterdsuiker totdat er een luchtige boter ontstaat (dit duurt wel even: circa 20 minuten. Een keukenmixer is dus idéaal). Laat ook deze crème nog even goed afkoelen in de koelkast (waarschijnlijk is die al bijna helemaal afgekoeld, anders zou de boter geen crème vormen).
Als de boter en het melkmengsel goed zijn afgekoeld, mix je ze door elkaar heen voor circa 5 minuten. Je hebt nu de rozemarijnbotercrème. Zet dit nog even in de koelkast voor gebruik (eventueel al in de spuitzak).