Ga terug

Hasselback aardappelen

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Oventijd 1 uur 30 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Kwastje

Ingrediënten

  • 12 middelgrote aardappelen
  • 75 g roomboter
  • 2 el aromat kan worden vervangen door zeezout
  • 1 el knoflookpoeder
  • 2 el gerookt paprikapoeder
  • 2 el olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de aardappelen in hele dunne schijfjes. Zorg ervoor dat je de aardappel nét niet helemaal door midden snijdt (maak eventueel gebruik van een lepel).
  • Leg de aardappelen in een ovenschaal. Haal de partjes los van elkaar. Smelt de roomboter in een steelpannetje tot net gesmolten. Smeer de roomboter met behulp van een kwastje over de aardappelen (smeer ook goed tussen de aardappelpartjes in). Bestrooi de aromat, knoflook- en gerookt paprikapoeder eroverheen.
  • Zet in de oven voor circa 1,5 uur (tot ze krokant zijn). Bestrooi in het laatste half uurtje nog met de olijfolie en doe er eventueel nog wat geraspte kaas (voor de smaak) of paneermeel (extra crunchy) over heen.
Keuken: Zweeds