Ga terug

Glühwein

Porties 4 kopjes
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Pannetje

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 10 kruidnagels
  • kwart/halve citroen
  • duimpje verse gember
  • 1 l rode wijn
  • 3 kaneelstokjes
  • 3 steranijs
  • 3 tl basterdsuiker

Instructies

  • Snij de sinaasappel in schijfjes. Druk hier de kruidnagels in. Snij ook de kwart of halve citroen in schijfjes (dit zullen dus ongeveer of 2 of 4 schijfjes zijn --> meer citroen maakt 'm iets zuurder en minder zoet). Snij van de gember een duimpje af.
  • Giet de rode wijn in een pannetje. Doe de sinaasappelschijfjes met kruinagel, citroenschijfjes gember, kaneelstokjes, steranijs en basterdsuiker erbij. Roer even goed door en zet dan circa 15 minuten op laag/middelhoog vuur.
  • Na 15 minuten is je Glühwein in principe al klaar. Wil je nou écht de beste smaak krijgen? Dan kan je het beste de kruiden nog minimaal 1 uurtje laten intrekken (niet op het vuur). Warm serveren!