Ga terug

Pastasalade met tonijn

Porties 6 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Een grote pan
  • Een grote kom
  • Een kleine kom

Ingrediƫnten

  • 500 g penne eventueel volkoren
  • 1 rode ui
  • 2 appels
  • 20 kleine tomaatjes of 6 grote tomaten
  • 10 grote augurken strips
  • 1 of 2 blikjes tonijn in olie 142/145 g per blik, dus 284/290 g
  • 8 el Griekse yoghurt
  • 4 el yofresh
  • 3 el ketchup
  • 1 el sriracha
  • 1 tl chilisaus
  • scheutje citroensap
  • Zwart peper & zout
  • 7 tl kappertjes
  • 3 handjes rucola melange circa 50 g

Instructies

  • Zet een grote pan met water op het vuur. Kook de penne hierin volgens gebruiksaanwijzing op de achterkant van het pak tot beetgaar. Giet af, doe de pasta in een grote kom en laat afkoelen (dep of spoel de pasta niet af! Dat plakkerige laagje wat rondom de penne zit (zetmeel) zorgt juist voor meer binding met de tonijnsaus straks).
  • Snijd de rode ui in stukjes. Snijd de appels nu in even grote stukken als de ui. Snijd ook de tomaten in partjes en de augurken in stukjes. Doe alle gesneden groenten/fruit bij de pasta.
  • Doe de blik(ken) tonijn in een kleine kom. Voeg de Griekse yoghurt, yofresh, ketchup, sriracha, chilisaus, scheutje citroensap en peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar tot een saus.
  • Giet de tonijnsaus over de pasta en groenten heen. Meng alles met behulp van 2 grote lepels goed door elkaar. Voeg de kappertjes en rucola melange toe en meng voor een laatste keer door elkaar heen, zodat alles goed verspreid is.
  • Serveer deze pastasalade koud. Als je 'm niet meteen opeet, kan je het heel goed bewaren in de koelkast (denk circa 3/4 dagen). Misschien is het dan wel lekker om op het moment van serveren nog een extra handje rucola melange toe te voegen (want dit wordt slapper in de koelkast) of dit pas later (op het moment dat je het gaat eten) aan de pastasalade toe te voegen.