Ga terug

Licht pittige paprika-tomatensoep

Porties 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Grote soeppan
  • Staafmixer

Ingrediƫnten

  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 rode ui
  • 2 puntpaprika's
  • 1 aardappel geschild
  • 10 tasty tommy tomaten (middelgrote tomaten) circa 380 g
  • 3 of 4 el tomato frito
  • 1,2 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 tl oregano gedroogd
  • scheutje citroensap
  • snuf nootmuskaat
  • handje verse oregano om te serveren
  • 4 el zure room om te serveren

Instructies

  • Snijd de rode peper en knoflook fijn. Snijd de ui, rode ui, puntpaprika en aardappel in grove stukken. Snijd de tomaten in partjes.
  • Doe een scheutje olie in een grote soeppan. Voeg alle bovenstaande gesneden groenten toe en fruit dit aan voor circa 5 min. (de groenten moeten als het ware gaar gebakken worden).
  • Voeg dan de tomato fritto toe en laat voor een paar min. nog meebakken. Blus af met het water en voeg de groentebouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat dit voor circa 15 minuten koken op laag vuur.
  • Haal de pan van het vuur en mix met de staafmixer tot een egale soep. Maak op smaak met de gedroogde oregano, citroensap en nootmuskaat. Serveer met wat verse oregano en 1 el zure room per kop.