Ga terug

Healthy bananenbrood

Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 50 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Middelgrote mengkom
  • Garde
  • Staafmixer
  • Cakeblik
  • Bakpapier
  • Oven

Ingrediƫnten

  • 80/100 g dadels (medjoul) circa 4/5 grote stuks
  • 3 bananen zo rijp mogelijk
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • flinke scheut melk
  • 1 tl honing
  • 60 g amandelmeel
  • 60 g havermout
  • 1 el kaneel
  • 8 g bakpoeder
  • snufje zout
  • 50 g pecannoten
  • 30 g pure chocolade minstens 70%
  • 1 handje blauwe bessen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Giet kokend water over de dadels en laat wellen.
  • Prak 2 bananen in een middelgrote mengkom. Voeg de eieren, vanille-extract, melk & honing toe. Meng goed met een garde.
  • Ontpit de dadels. Mix de dadels met de staafmixer tot een gladde puree (het velletje kan er gewoon aan blijven zitten. Die is als het goed is al zachter geworden door het wellen). Voeg deze dadelpuree toe aan de bananenprak.
  • Voeg amandelmeel, havermout, kaneel, snufje zout en bakpoeder toe. Meng goed met de garde tot er haast geen klontjes meer in zitten (behalve de havermoutvlokken dan).
  • Hak de pecannoten en de pure chocolade in kleine stukjes. Voeg dit samen met de blauwe bessen toe aan bananencakebeslag. Meng voor de laatste keer nog eens goed door elkaar.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier. Schenk het bananencakebeslag hierin. Snijd 1 banaan in de lengte door de helft en leg bovenop het beslag. Zet in de oven voor circa 50 min. Laat goed afkoelen!