Ga terug

Quiche met groene asperges & hamreepjes

Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 40 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Quichevorm
  • Bakpapier
  • Garde
  • Oven

Ingrediƫnten

  • 8/10 groene asperges
  • 4 eieren
  • 125 ml room
  • 150 g hamreepjes
  • 100 g jonge kaas geraspt
  • 6/8 tomaatjes
  • 1 rol vers quichedeeg Tante Fanny
  • peper & zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het verse quichedeeg uit en leg met bakpapier en al (zit in de verpakking erbij) in de quichevorm. Druk goed aan (vooral bij de randen!). Vouw het overtollige deeg naar binnen om de rand te versterken.
  • Breng een middelgrote pan met water aan de kook. Voeg de groene asperges toe en kook tot beetgaar. Halveer de tomaatjes. Meng met een garde de eieren samen met de room. Voeg dan de hamreepjes en de geraspte jonge kaas toe. Meng nog een keer goed. Breng op smaak met peper & zout.
  • Verdeel de groene asperges over het quichedeeg (je kan er ook een paar op elkaar leggen. Als het maar zo goed mogelijk is verdeeld). Voeg het ei-roommengsel toe. Verdeel de gehalveerde tomaatjes over de quiche met de gesneden kant naar boven (sommigen er een beetje indrukken, zodat er ook wat tomaat aan de binnenkant zit). Zet in de oven en bak de quiche in circa 35/45 min. (beetje onderin de oven) gaar. Bestrooi, nadat het in de oven heeft gezeten, met nog wat peper & zout.