Ga terug

Aspergesoep

Porties 6 porties
Bereidingstijd 25 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Grote pan
  • Kleine pan
  • Zeef

Ingrediƫnten

  • 1 kg ongeschilde asperges (of 750 g geschilde + schil
  • 1,5 l water
  • 3 bouillonblokjes
  • 3 aardappels middelgroot/groot
  • 2 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • handje peterselie voor garnering
  • 200 ml room
  • 0,5 tl kerriepoeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • flinke snuf zwarte peper
  • 3 eieren
  • 100/120 g gesneden beenham/achterham

Instructies

  • Schil de asperges (of gebruik de schillen die je hebt gekocht). Breng samen met het water en de bouillonblokjes aan de kook. Laat dit voor circa 10/15 min. koken (dit zorgt voor een intensere aspergesmaak). Giet dan de soep af (PAS OP! Bewaar het kookvocht dus!!!!). Breng een kleine pan water aan de kook, voeg de eieren toe en kook in circa 10 min. hard.
  • Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Snijd de sjalot en knoflook fijn. Snijd de asperges in stukjes van circa 3 cm. Snijd de ham en de eieren in blokjes.
  • Fruit de fijngesneden sjalot en knoflook. Voeg de asperges en aardappelblokjes toe en laat even kort meebakken. Blus af met de aspergebouillon (van stap 1). Breng aan de kook. Kook tot de asperges en aardappelblokjes gaar zijn (circa 10 min.). Zeef er dan circa 1 handje aspergeblokjes uit (pas op! geen aardappelblokjes mee vissen ;)). De rest mix je met de staafmixer tot een gebonden soep. Breng de soep op smaak met de room, kerriepoeder, nootmuskaat en een flinke snuf zwarte peper (eventueel nog wat zout als je dat wil). Voeg de eruit gezeefde aspergeblokjes weer toe aan de soep (zorgt voor bite). Serveer met wat peterselie, ham & ei.
Keuken: Nederlands