Ga terug

Gevulde eitjes 'carpaccio stijl'

Porties 8 eitjes
Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediƫnten

  • 4 eieren
  • 3/4 el truffelmayonaise
  • snuf peper & zout
  • paar druppels worcestershiresaus
  • 2/3 plakjes spek
  • 1/2 el Parmezaanse kaas snippers
  • 1 el pijnboompitten

Optioneel:

  • Bieslook voor de kleur

Instructies

  • Kook de eieren hard in circa 10/12 min. Laat ze schrikken en afkoelen.
  • Pel de eieren. Snijd in de lengte doormidden en haal voorzichtig het eigeel eruit (gaat makkelijk met een koffielepeltje). Doe het eigeel in een kom en meng dit met de truffelmayonaise, peper & zout en worcestershiresaus (gaat het makkelijkste met een vork).
  • Bak de plakjes spek krokant (maar dan ook echt krokant!), laat afkoelen en verkruimel ze. Verkruimel ook de Parmezaanse kaas snippers.
  • Stop het eigeelmengsel in een spuitzak en spuit de vulling in de eiwitten (dit kan eventueel ook gewoon met een lepel). Garneer met de spekcrumble, parmezaanse kaas crumble & pijnboompitten. Bestrooi er nog wat zwarte peper over en maak eventueel af met wat bieslook.