Ga terug

Groene viscurry

Porties 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediƫnten

  • 300 g Kikkererwten en linzenrijst 100% peulvruchten
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • duimpje gember
  • 1 courgette
  • 250/300 g sugar snaps/peultjes
  • 300 g kabeljauw
  • 16 gamba's 4 pp
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 Groene curry boemboe Thaise groene curry Fairtraide Original
  • 2/3 handjes cashewnoten
  • peper & zout

Optioneel:

  • bosje koriander

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de sjalot, knoflook & gember fijn. Snijd de courgette in halve maantjes. Ontsliert de peultjes/sugar snaps (als je die draadjes eraf wil). Kook de peultjes/sugar snaps in een kleine pan met water tot beetgaar.
  • Snijd de kabeljauw in stukken. Giet een scheutje olie in een grote koekenpan. Voeg de fijngesneden sjalot, knoflook en gember toe. Fruit dit voor circa 2 min. op laag/middelhoog vuur. Voeg de gesneden kabeljauw en gamba's toe. Bak dit mee tot het bijna helemaal gaar is (circa 3 min.). De kabeljauw valt als het goed is uit elkaar, dat is de bedoeling! Voeg dan de boemboe toe en bak dit mee voor circa 2 min. Blus af met de kokosmelk. Laat dit voor circa 5 min. sudderen op middelhoog vuur. Maak op smaak met peper & zout (zout hoeft wss niet meer heel veel door de boemboe en de vis, dus doe dit naar eigen smaak). Voeg op het laatst de beetgaar gekookte sugar snaps/peultjes toe & meng goed door.
  • Serveer de viscurry met de gekookte linzenrijst, cashewnoten & voor de liefhebbers wat fijngesneden koriander.