1Groene curry boemboeThaise groene curry Fairtraide Original
2/3handjescashewnoten
peper & zout
Optioneel:
bosjekoriander
Instructies
Kook de rijst gaar volgens gebruiksaanwijzing.
Snijd de sjalot, knoflook & gember fijn. Snijd de courgette in halve maantjes. Ontsliert de peultjes/sugar snaps (als je die draadjes eraf wil). Kook de peultjes/sugar snaps in een kleine pan met water tot beetgaar.
Snijd de kabeljauw in stukken. Giet een scheutje olie in een grote koekenpan. Voeg de fijngesneden sjalot, knoflook en gember toe. Fruit dit voor circa 2 min. op laag/middelhoog vuur. Voeg de gesneden kabeljauw en gamba's toe. Bak dit mee tot het bijna helemaal gaar is (circa 3 min.). De kabeljauw valt als het goed is uit elkaar, dat is de bedoeling! Voeg dan de boemboe toe en bak dit mee voor circa 2 min. Blus af met de kokosmelk. Laat dit voor circa 5 min. sudderen op middelhoog vuur. Maak op smaak met peper & zout (zout hoeft wss niet meer heel veel door de boemboe en de vis, dus doe dit naar eigen smaak). Voeg op het laatst de beetgaar gekookte sugar snaps/peultjes toe & meng goed door.
Serveer de viscurry met de gekookte linzenrijst, cashewnoten & voor de liefhebbers wat fijngesneden koriander.