Ga terug

Zalm cannelloni

Porties 4 - 5 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Oventijd 30 minuten

Ingrediƫnten

  • 250 g lasagnebladeren circa 16
  • 400 g zalm
  • 400 g spinazie
  • 1 bak ricotta 250 g
  • sap van een halve citroen
  • peper & zout
  • 1 courgette
  • 5/6 grote tomaten
  • 1 bol mozzarella maxi 200 g
  • 300 g tomaten passata
  • 200 g pesto
  • circa 50 g Jonge geraspte kaas
  • circa 50 g Parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de lasagnebladeren in een ruime pan kokend water gaar (circa 12 min.).
  • Bak de zalm in een koekenpan tot gaar en snijd in stukjes/trek uit elkaar. Bak de spinazie in een grote koekenpan (waarschijnlijk doe je dit in verschillende delen, want past er niet allemaal in 1 x in --> pas als het slinkt). Als de spinazie klaar is, knijp je het vocht eruit (dit kan je doen door de spinazie in een vergiet te leggen en er met een lepel een aantal keer op te drukken). Meng de ricotta met de zalm, spinazie, sap van een halve citoen, peper & zout tot een lekkere zalmvulling.
  • Snijd een courgette in de lengte door in plakjes. Giet een scheutje olie in een koekenpan en bak de courgetteplakjes voor circa 2 min. per kant op middelhoog vuur tot zacht. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes.
  • Schep een laag tomaten passata in een ovenschaal (circa 150 g). Vul circa 8 lasagnebladeren met de helft van de zalmvulling, rol op en leg verdeeld over de tomatenpassata in de ovenschaal. Schep pesto (100 g) op de canneloni's, leg de helft van de courgetteplakjes en tomatenplakjes er bovenop. Verdeel de helft van de mozzarellaplakken, de jonge kaas en rasp de helft van de Parmezaanse kaas erover heen. Herhaal deze stap (je maakt 2 kleine/medium ovenschalen: 1 schaal is voor 2/3 personen). Zet de ovenschalen in de oven voor circa 20/30 min. tot de mozzarella goudbruin is (zelf goed in de gaten houden, want verschilt per oven).
Keuken: Italiaans