Ga terug

Orecchiette met pesto & spekcrumble

Porties 4 - 5 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

Spekcrumble

  • 150 g dik gesneden spekplakken 5 lange plakken
  • 30 g pijnboompitten
  • handje dungeraspte Parmezaanse kaas

Orecchiette

  • 500 g Orecchiette

Groentepesto

  • 75 g basilicum
  • 75 g rucola
  • 1 pak courgetti of 1 courgette in plakjes
  • sap en zest van halve citroen
  • 100 g cashewnoten
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • 1 bak ricotta
  • peper & zout naar wens

Topping

  • 2 handjes verse basilicum

Instructies

Spekcrumble

  • Bak de spek plakken in een grote pan helemaal uit tot krokant. Laat uitlekken op een keukenpapiertje & snijd fijn tot een crumble. Rooster de pijnboompitten voor circa 2 min. op laag vuur (PAS OP! Verbrand snel) en snijd fijn. Gooi bij de spekcrumble in een schaaltje. Voeg de fijngeraspte Parmezaanse kaas toe & meng door elkaar heen.

Orecchiette

  • Kook de Orecchiette volgens gebruiksaanwijzing op de achterkant van de verpakking gaar. Giet af & bewaar het kookvocht.

Groentepesto

  • Doe alle ingrediënten voor de groentepesto in een grote kom. Mix met de staafmixer tot een gladde massa. Schep de groentepesto bij de Orecchiette. Schep goed om. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe als het smeuïger moet.

Topping

  • Schep de pasta in diepe borden. Garneer met de spekcrumble & verse basilicum.
Keuken: Italiaans