Ga terug

Spaghetti carbonara

Recept om de klassieke Italiaanse spaghetti carbonara te maken.
Porties 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Mengkom
  • Garde

Ingrediƫnten

  • 400 g spaghetti gedroogd
  • 250/300 g pancetta
  • 4 eieren
  • 150 g pecorino
  • zwarte peper

Instructies

  • Zet een pan op met water en kook de spaghetti volgens instructies beetgaar.
  • Snij de pancetta in blokjes van 1 cm en bak in een koekenpan in z'n eigen vet krokant. Laat dit afkoelen.
  • Breek de eieren in een mengkom. Meng de eieren met een garde samen met ongeveer de helft van de pecorino en zwarte peper (ik gebruikte circa 3 el).
  • Giet de spaghetti af (bewaar het kookvocht!). Doe nu de spaghetti bij de pancetta samen met het eiermengsel. Voeg ook wat kookvocht toe (ik had zelf maar circa 100 ml over dus dit heb ik er allemaal bij gedaan). Zet het vuur weer aan en bak op laagvuur. Hussel alles continu door elkaar, zodat de eieren niet stollen, maar binden tot een romige saus (circa 3 minuutjes).
  • Gebruik de resterende pecorino als garnering voor op de spaghetti.
Keuken: Italiaans