Ga terug

Zeezout-karamel chocolademelk

Porties 2 mokken
Bereidingstijd 20 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Steelpan
  • Mengkom
  • Garde

Ingrediƫnten

  • 250 ml melk
  • 20 g pure chocolade
  • 35 g zeezout-karamelchocolade Tony Chocolonely
  • snufje zeezout
  • 1 tl vanille-aroma
  • 1 x basisrecept karamel zie link in tekst
  • slagroom naar wens
  • eventueel cacaopoeder voor opmaak
  • eventueel chocoladeparels voor opmaak

Instructies

  • Warm de melk op in een steelpannetje (niet koken!). Doe ondertussen de chocoladesoorten in een kom en breek in wat kleinere stukken.
  • Als de melk warm is giet je dit in de mengkom bij de chocolade. Roer nu met een garde totdat al de chocolade in de melk is gesmolten. Breng op smaak met wat zeezout en vanille-aroma.
  • Maak nu het basisrecept voor karamel (zie link onder het recept).
  • Pak 2 mokken. Doe hier eerst een laagje karamel in. Vervolgens giet je de chocolademelk erbij. Dan spuit je de slagroom erop naar wens. Maak af met nog een drizzle karamel. Je zou er nog wat cacaopoeder overheen kunnen zeven en chocoladeparels op kunnen doen.