Ga terug

Basisrecept meringue

Voorbereidingstijd 15 minuten
Oventijd 2 uur

Materiaal/apparatuur

  • Mixer
  • Steelpan
  • Thermometer
  • Spuitzak
  • Bakpapier
  • Oven

Ingrediƫnten

  • 4 grote eieren
  • 40 g poedersuiker
  • 225 g kristalsuiker
  • 75 ml water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100 graden.
  • Splits de eieren. Doe het eiwit in een vetvrije kom (zorg dat er geen eigeel bij zit!, anders wordt het niet stijf). Mix samen met de poedersuiker stijf.
  • Pak een steelpannetje en doe hier de kristalsuiker en het water in. Roer goed door tot het suiker is opgelost en laat nu verwarmen tot 121 graden (meet dit door de thermometer in de suikersiroop te hangen). Giet, terwijl je het stijfgeklopte eiwit mixt, de suikersiroop er langzaam bij. Laat dit nog circa 3 min. kloppen tot een stevig, glanzend geheel.
  • Schep het opgeklopte eiwit in een spuitzak. Spuit toefjes van circa 2 x 2 cm op een met bakpapier beklede bakplaat (je kan ze zo groot of klein maken als je zelf wilt. Je moet ze dan alleen wat korter/langer afbakken).
  • Zet in de oven voor circa 2 uur en laat goed afkoelen.