Ga terug

Bladerdeegcadeautjes met gehakt (saucijsjes)

Porties 10 stuks
Voorbereidingstijd 10 minuten
Oventijd 35 minuten

Materiaal/apparatuur

  • touw (hittebestendig)
  • Kwastje

Ingrediƫnten

  • 1 pak bladerdeeg diepvries 10 plakjes bladerdeeg
  • 300 g half-om-half gehakt
  • 1 el ketjap
  • 1 el ketchup
  • 1 ei
  • 1 el koffiemelk
  • 1 el worcestershiresaus
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 5/6 el paneermeel
  • 1 eidooier

Instructies

  • Haal de bladerdeeg uit de diepvries en laat voor circa 1 uur ontdooien.
  • Schil de sjalot en knoflook en snijd fijn. Meng het gehakt samen met de fijngesneden sjalot, knoflook, ketjap, ketchup, ei, koffiemelk, worcestershiresaus en paneermeel. Meng goed tot dat alle ingrediĆ«nten met elkaar zijn verdeeld. Verdeel het gehakt in 10 stukken en draai hier bolletjes van.
  • Leg alle 10 de plakjes uit over het aanrecht. Per plakje leg je 1 bolletje gehakt in het midden. Vouw de vier punten naar binnen en draai bovenin het aanknopingspunt tot een bolletje. Duw alle 4 de zijkantjes goed tegen elkaar, zodat heel het bladerdeeg cadeautje dicht zit.
  • Smeer de cadeautjes in met eigeel en zet in de oven voor circa 35/40 minuten. Maak een strikje met behulp van een stukje touw om het bolletje bladerdeeg heen aan de bovenkant.