Ga terug

Zalmzijde met kruiden en feta uit de oven

Porties 6 personen
Bereidingstijd 5 minuten
Oventijd 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 kilo zalm aan stuk
  • sap van een halve of 1 citroen
  • 25 g dille
  • 15 g munt
  • 1 pak feta
  • 2/3 paneermeel
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • zeezout naar wens
  • 3 el olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg de zalmzijde op een met bakpapier beklede bakplaat. Pers het sap van de citroen over de zalmzijde (lijkt veel maar is lekker) (hou rekening met de dikte: dik --> mag wel het sap van een hele citroen. Wat dunner stukje? --> dan zou ik kiezen voor het sap van een halve citroen).
  • Snij de dille & munt fijn en doe in een kom. Verkruimel hier de feta ook in en meng goed door elkaar. Doe de paneermeel erbij en meng nog een keer door elkaar heen.
  • Breng de zalm op smaak met cayennepeper, knoflookpoeder en de zeezout (ik doe best wel wat zeezout, maar doe het ook weer niet té veel, want de feta is natuurlijk ook zoutig).
  • Haal het kruiden-feta mengsel uit de kom en druk alles aan op de bovenkant van de zalm. Besprenkel met de olijfolie. Zet in de oven voor circa 35 minuten (afhankelijk per oven en van de dikte van de zalm!! Ik had een redelijk dik middenstuk. Als je dus een dunner stukje hebt (zoals een staartstukje) zou ik het na 20 minuten even checken).
Keuken: Grieks