Ga terug

Mini filodeeghoorntjes met tonijn, srirachamayonaise en sesam

Porties 12 stuks
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Aluminiumfolie

Ingrediƫnten

  • 120 g tonijnsashimi stuk
  • 2 el sojasaus
  • 3 vellen filodeeg
  • 1 tl plantaardige olie
  • 1,5 el mayonaise
  • 1 tl sriracha
  • 1 tl sesamzaadjes wit
  • tuinkers voor versiering

Instructies

  • Snij de tonijn tot een tartaar. Giet de sojasaus erbij en laat dit voor minimaal een paar uur marineren in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pak een velletje filodeeg (niet alle 3 al op het aanrecht uitleggen, anders drogen ze uit). Steek per velletje vier rondjes uit met behulp van een glas of een uitsteekvormpje. Scheur een vel aluminiumfolie af en knijp fijn tot een ovaal langwerpig dun propje (in de vorm van een soort mini ijshoorntje). Doe dit 12 x. Pak een propje aluminiumfolie en 1 rondje filodeeg. Rol de filodeeg over de aluminiumfolie heen op zo'n manier dat je een ijshoorntje krijgt (de onderkant moet in een punt, de bovenkant breed). Maak de filodeeg aan elkaar vast met olie. Doe dit nu 12 keer op deze manier. Leg de filodeeghoorntjes op een met bakpapier beklede bakplaat (de aluminium zit er nu dus nog in). Zet in de oven voor circa 5 minuten.
  • Meng de mayonaise met de sriracha tot een srirachamayonaise. Haal de filodeeghoorntjes uit de oven. Haal nu de aluminiumfolie voorzichtig eruit (als het goed is heb je de bovenkant wat breder gemaakt, zodat je de aluminiumfolie op een heel voorzichtige manier als het ware eruit kan trekken). Laat even afkoelen (circa 10 minuten).
  • Vul de hoorntjes met de tonijntartaar. Doe er wat sesamzaad en toefjes sirachamayonaise op. Versier met tuinkers & ready to eat! Serveer de hoorntjes direct. Hier geen tijd voor? Kijk dan boven het recept in de tekst wat je dan kan doen!