Ga terug

Pasteitjes met kippenragout

Porties 5 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Materiaal/apparatuur

  • 2 grote pannen
  • Mixer
  • Koekenpan
  • 1 kleine pan

Ingrediƫnten

  • 4 kipfilet 500 g
  • 50 g roomboter
  • 60 g bloem
  • 600 ml kippenbouillon
  • 200 ml kookroom
  • 1 prei
  • 2 bospenen
  • 1 teentje knoflook
  • 15 g lavas of selderij
  • 1 blik doperwten 280 g
  • 1 el mosterd
  • Scheutje citroensap
  • Scheutje azijn
  • 3 el worcestershiresaus
  • 15 goede druppels tabasco
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 el ketjap
  • zout en peper naar smaak
  • 10 pasteitjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Breng circa 1/1,5 liter (tot de kip onderstaat) water aan de kook met 2 bouillonblokjes. Kook hierin de kipfilet tot ze gaar zijn). Haal de kipfilet uit de bouillon en leg in een kom. Mix nu met een mixer tot pulled chicken of trek uit elkaar met 2 vorken.
  • Snij de prei in halve ringetjes. Snij de 2 bospenen in kleine mini stukjes. Snij de knoflook en lavas/selderij fijn. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de prei en knoflook tot de prei zacht is. Zet een pannetje met water op het vuur en laat de bospeenstukjes hierin koken tot beetgaar.
  • Laat de roomboter op laag vuur in een grote (braad)pan smelten (laat niet bruin worden!). Als het gesmolten is, doe je de bloem erbij. Meng dit goed door. Laat eventjes bakken totdat de het bloemmengsel witte randjes krijgt (laat de bloem vooral niet bruin worden). Blus af met 600 ml kippenbouillon (waar je de kip in hebt gekookt. Van de rest kun je gewoon genieten als kippenbouillon, waar je eventueel nog wat groentes en vermicelli doorheen doet) en kookroom. Meng dit goed met een garde door elkaar heen tot er een geheel ontstaat.
  • Doe de pulled chicken, gebakken prei en knoflook, gekookte bospeenstukjes en de fijngesneden lavas/selderij bij de ragout. Voeg ook de doperwten uit blik toe (laat wel even uitlekken van tevoren).
  • Maak de ragout op smaak met de citroensap, azijn, worcestershiresaus, tabasco, knoflookpoeder, kerriepoeder, ketjap en zout & peper.
  • Snij de dekseltjes van de pasteibakjes en verwarm, zowel de dekseltjes als pasteibakjes, in de oven voor circa 8 minuten.
  • Haal de pasteitjes uit de oven. Vul met de warme kippenragout en maak af met het dekseltje.