Ga terug

Vitello tonnato

Porties 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten
Marineertijd 1 uur

Materiaal/apparatuur

  • Staafmixer

Ingrediƫnten

  • 4 radijsjes
  • 2 el azijn
  • 1,5 el en 0,5 tl suiker
  • 2 el citroensap
  • 1 blik tonijn in olie
  • 6 el mayonaise Zaanse als je die hebt
  • 1 tl siracha
  • peper en zout naar wens
  • 200 g fricandeau 3 plakjes pp
  • 12 honingtomaatjes
  • 45 g parmezaanflakes
  • 12/16 kapperappeltjes
  • Eventueel rasp van halve citroen

Instructies

  • Snij de radijsjes in dunne schijfjes. Meng de azijn, 1,5 el suiker, 1 el citroensap en een snufje zout met elkaar en leg de schijfjes radijs hierin. Leg in de koelkast voor minimaal 1 uur.
  • Doe het tonijn in blik in een schaal (olie mag er ook bij). Voeg mayonaise, siracha, 0,5 tl suiker, 1 el citroensap en peper & zout toe. Mix met de staafmixer tot een gebonden tonijnmayonaise.
  • Opmaak 1 bord: leg een kwart van de fricandeau (bij mij waren dit 3 plakjes) een beetje gerold op de zijkant van een bord. Bestrooi met wat verse zwarte peper. Snij de honingtomaatjes door de helft en leg 6 helftjes verdeeld over de fricandeau. Verdeel ook een kwart van radijsjes, parmezaanflakes en kapperappeltjes over de fricandeau. Leg als laatste toefjes tonijnmayonaise erop en maak af met wat rucolablaadjes. Rasp er eventueel nog wat citroen overheen voor de kleur.
Keuken: Italiaans