Ga terug

Blini's met zalm, kaviaar, zure room & mosterd-dille

Porties 15 stuks
Bereidingstijd 20 minuten
Rijstijd 2 uur

Materiaal/apparatuur

  • Mixer

Ingrediƫnten

  • 150 ml lauwwarme melk
  • 3 g gedroogde gist
  • 100 g bloem
  • 1 tl suiker
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 200 g zalm
  • 1 potje kaviaar
  • 1 bakje zure room of (kruiden)roomkaas 125 g
  • mosterd-dillesaus naar wens
  • een handje dille
  • Zwarte peper naar wens

Instructies

  • Verwarm de melk in een pannetje tot lauwwarm. Doe de gist erbij. Meng goed door en laat voor een paar minuutjes staan (de gist begint nu te activeren --> te zien aan belletjes). Splits het ei en voeg de eidooier toe (bewaar het eiwit!). Voeg nu ook de bloem, suiker en zout toe en meng met de mixer tot een egaal beslag. Laat dit voor minimaal 1 uur rijzen (afhankelijk van de temperatuur in jouw huis) op een warme plek met een vochtige theedoek of plastic folie totdat het beslag 1/3 is verdubbeld.
  • Klop het resterende eiwit stijf met een mixer. Als bovenstaand beslag goed is gerezen, meng je de eiwit erdoorheen met een spatel.
  • Verwarm wat boter in een pan op middelhoog vuur. Schep ongeveer 1 el (of gebruik een mini soep lepel) in de pan voor 1 blini (hou de lepel dicht bij de pan en maak een soort ronde beweging, zodat het een rondje wordt). Nog makkelijker is om een rond vormpje hiervoor te gebruiken. Doe dit nu voor circa 10/15 blini's (ligt aan de grootte). Bak de blini's voor circa 2/3 minuutjes aan elke kant. Leg op een bord en laat afkoelen.
  • Als de blini's zijn afgekoeld kan je ze beleggen. Verdeel circa 1 tl zure room/(kruiden)roomkaas (eventueel in toefjes, maar dan moet het op de zalm ipv eronder) over de blini's. Verdeel ook de zalm over de blini's. Schep per blini 1 koffielepeltje kaviaar, wat mosterd-dille saus, een takje dille en wat zwarte peper. LET OP: beleg ze nog niet van tevoren. Doe dit pas net voordat je gaat eten, anders zijn ze minder lekker! De blini's zelf kan je wel van tevoren maken.