Ga terug

Bruschetta

Porties 8 stuks
Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediƫnten

  • 4 grote tomaten
  • goede hand basilicum + extra voor garnering
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tot 2 el goede olijfolie extra vergine + extra om de sneetjes brood mee te besprenkelen
  • zwarte peper naar wens
  • 1/1,5 tl balsamicoazijn
  • 1 ciabatta
  • Zeezout naar wens

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet kokend water op (met de theekan of in een pannetje). Snij een kruisje aan de bovenkant van de tomaten en dompel ze voor circa een halve minuut onder in kokend water. Haal de tomaten eruit en doe in een kom met ijskoud water (eventueel met ijsblokjes). Ontvel, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes. Doe de stukjes in een kom.
  • Snij de blaadjes basilicum fijn. Voeg toe aan de tomatenstukjes. Pers het teentje knoflook uit en voeg ook deze toe. Breng het tomatenmengsel op smaak met olijfolie, zwarte peper en balsamico. Zet even in de koelkast, zodat de smaken lekker intrekken.
  • Snij 8 plakjes brood van de ciabatta. Besmeer deze met wat olijfolie en eventueel wat zeezout en zet in de oven voor circa 5 minuutjes. Beleg de krokante ciabattaplakjes met het tomatenmengsel en serveer eventueel nog met een takje basilicum. PAS OP: beleg ze pas op het moment dat je ze serveert, anders zijn ze niet meer lekker krokant.
Keuken: Italiaans