Ga terug

Griekse tzatziki met dille, munt & komkommer

Bereidingstijd 10 minuten

Materiaal/apparatuur

  • 1 middelgrote kom
  • Rasp
  • Knoflookperser

Ingrediƫnten

  • 8 el Griekse yoghurt
  • 15 g dille
  • 10 g munt
  • 1 komkommer
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • Zwarte peper naar wens (circa 1 tl)
  • Zout naar wens (circa 1 tl)
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • Scheutje citroensap
  • 1 of 2 tl witte wijnazijn

Instructies

  • Schep de Griekse yoghurt in een middelgrote kom. Snijd de dille en munt fijn. Doe dit bij de yoghurt.
  • Snij een komkommer in de lengte door midden. Schraap met een lepel het vruchtvlees eruit (het natte gedeelte). Rasp nu de hele komkommer boven het yoghurtmengsel. Meng goed door elkaar heen. (Je zou ook eventueel de komkommer kunnen raspen met vruchtvlees en al. Dan moet je alleen de komkommer raspen boven een theedoek en dan de theedoek met komkommer boven de wasbak even goed knijpen, zodat het komkommersap eruit loopt).
  • Pers de knoflook en doe dit erbij. Je kan kiezen voor 1 of 2 teentjes knoflook. Zelf vind ik knoflook altijd erg overheersen, dus doe er altijd eerst 1, proef het en doe er dan eventueel nog een 2e bij.
  • Breng de tzatziki op smaak met peper en zout, olijfolie en citroensap. Meng nog een keer goed door elkaar heen en klaar!
Keuken: Grieks