Ga terug

Banoffee cupcakes

Porties 12 stuks
Voorbereidingstijd 3 uur
Bereidingstijd 40 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Mengkom
  • Handmixer
  • Cupcakevorm
  • Kookpan
  • 2 spuitzakken

Ingrediƫnten

Bananencupcakes

  • 1 banaan (liefst zo rijp mogelijk)
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 250 g suiker
  • 250 g roomboter op kamertemperatuur
  • 4 eieren
  • 50 ml melk
  • 2 tl vanille-extract

Dulce leche

  • 1 blikje gecondenseerde melk 397 g

Bananenroom

  • 1 banaan
  • 200 g slagroom
  • 40 g suiker
  • 100 g roomkaas
  • 1 el citroensap

Overige

  • snuf cacao
  • 3 of 4 mariakoekjes

Instructies

Bananencupcakes

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Prak de banaan met een vork in een mengkom.
  • Voeg de droge ingrediĆ«nten toe (zelfrijzend bakmeel, zout, suiker). Mix kort met de handmixer door elkaar. Voeg de roomboter, melk en vanille-extract toe. Mix dit ook goed door elkaar. Voeg terwijl je mixt een voor een de eieren toe. Mix alles tot een glad beslag.
  • Vet de cupcakevormpjes in. Vul de vormpjes met het beslag (circa 12 cupcakes). Zet in de oven voor circa 25/30 min.

Dulce leche

  • Zet in een pannetje het blikje gecondenseerde melk (laat dichtzitten!). Vul het pannetje met water totdat het blikje ongeveer 1 cm onder staat. Breng aan de kook en laat koken voor circa 3 uur.

Bananenroom

  • Prak de banaan in een mengkom.
  • Klop de slagroom met de suiker stijf.
  • Meng de slagroom door de geprakte banaan. Voeg de roomkaas en citroensap toe en mix alles door elkaar tot een egale bananenroom.

Overige

  • Haal de cupcakes uit de oven en laat afkoelen. Haal het blikje gecondenseerde melk uit het water en laat ook afkoelen.
  • Maak het blikje gecondenseerde melk open. Je ziet dat dit nu een bruine in plaats van witte massa is geworden. Dit is dulce leche. Stop de dulce leche in een spuitzak. Stop het spuitmondje in een cupcake (gewoon ver erin duwen) en spuit dulce leche erin. Maak de beweging langzaam naar boven zodat de dulce leche zich verspreid van onder naar boven. De dulce leche moet verspreid worden over het aantal cupcakes dat je hebt gemaakt (circa 12). Je hebt ruim voldoende dulce leche, dus spuit er vooral lekker veel in, want dat zorgt voor een lekkerdere cupcake.
  • Vul een andere spuitzak met de bananenroom. Spuit (met in je achterhoofd dat je dit moet verdelen over het aantal cupcakes dat je hebt gemaakt) toefjes op de met dulce leche gevulde cupcake. Bestrooi met cacao (eventueel met behulp van een zeefje). Verkruimel de mariakoekjes en strooi dit ook op de cupcakes.
  • Hoe moet je dit nou eten? Nou dat kan je natuurlijk zelf bepalen! Maaaar het lekkerste is om de cupcake door 4 te snijden, zodat je bij elk hapje alle smaken (dulce leche, bananenroom etc.) hebt.