Snijd de kipfilets in stukjes van circa 3 cm groot. Doe in een kom en voeg de olijfolie en citroensap toe. Pers de teentjes knoflook erbij en meng goed.
Maak de kruidenmix: alle overige ingrediënten (kruidenpoeders) met elkaar mengen. Voeg dit toe aan het kippenmengsel en meng goed door elkaar heen, zodat alles is verspreid.
Laat een nachtje of minimaal 3 uur marineren in de koelkast (zo krijg je de beste smaak).
Salade
Doe de rucola melange in een saladeschaal.
Snijd de puntpaprika in reepjes. Halveer de komkommer eerst in de breedte (leg dan een kant weg, want je hebt maar een halve nodig) en dan in de lengte en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd in stukjes. Snijd de tomaten in partjes, de rode ui in ringen. Voeg al deze groenten toe aan de saladeschaal. Voeg de olijven en feta (heel of in stukjes) toe.
Besprenkel de salade met olijfolie en balsamicocrème. Hussel goed door elkaar & ready to eat!
Tzatziki
Zie in de tekst hierboven het recept voor tzatziki.