Ga terug

Griekse kip met Griekse salade & tzatziki

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 1 dag
Bereidingstijd 20 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Mengkom
  • Saladeschaal

Ingrediënten

Kip

  • 3 el olijfolie
  • Sap van een halve citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • halve tl kaneel
  • halve tl uienpoeder
  • halve tl cayennepoeder
  • peper en zout van beide circa 1 tl

Salade

  • 100 g rucola melange
  • 1 puntpaprika
  • 1 halve komkommer
  • 4 middelgrote tomaten
  • 1 halve rode ui
  • 200 g olijven zwart
  • 200 g feta
  • 3 el olijfolie
  • 2 el balsamicocrème evt. balsamicoazijn

Tzatziki

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 8 g dille
  • 5 g munt
  • Rasp van een halve komkommer
  • 1 klein teentje knoflook
  • Snuf zout en zwarte peper
  • 1 of 2 el olijfolie extra vergine
  • Scheutje citroensap
  • 1 tl witte wijnazijn

Instructies

Kip

  • Snijd de kipfilets in stukjes van circa 3 cm groot. Doe in een kom en voeg de olijfolie en citroensap toe. Pers de teentjes knoflook erbij en meng goed.
  • Maak de kruidenmix: alle overige ingrediënten (kruidenpoeders) met elkaar mengen. Voeg dit toe aan het kippenmengsel en meng goed door elkaar heen, zodat alles is verspreid.
  • Laat een nachtje of minimaal 3 uur marineren in de koelkast (zo krijg je de beste smaak).

Salade

  • Doe de rucola melange in een saladeschaal.
  • Snijd de puntpaprika in reepjes. Halveer de komkommer eerst in de breedte (leg dan een kant weg, want je hebt maar een halve nodig) en dan in de lengte en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd in stukjes. Snijd de tomaten in partjes, de rode ui in ringen. Voeg al deze groenten toe aan de saladeschaal. Voeg de olijven en feta (heel of in stukjes) toe.
  • Besprenkel de salade met olijfolie en balsamicocrème. Hussel goed door elkaar & ready to eat!

Tzatziki

  • Zie in de tekst hierboven het recept voor tzatziki.
Keuken: Grieks