Ga terug

Pilav met gehakt

Porties 6 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Grote pan

Ingrediƫnten

  • 500 g rijst
  • 1 groot blik perzik circa 820 g
  • 3 kleine ui of 2 grote
  • 600 g gehakt rund
  • peper en zout naar wens
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 3 kleine blikjes tomatenpuree 70 g per blikje, dus in totaal 210 g
  • 2 tl sambal
  • ketjap naar wens

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzingen op het pak met een snufje zout in het water.
  • Snijd de perziken in kleine stukjes. Snijd de ui fijn.
  • Leg een klontje boter in een grote pan en doe het gehakt hierin. Breng op smaak met peper en zout. Bak het gehakt rul (beetje kruimelig). Als het gehakt (bijna) gaar is, voeg je de gesneden ui toe en breng je het gehakt op smaak met knoflookpoeder. Bak dit voor circa 5 minuutjes op laag vuur mee.
  • Meng de tomatenpuree door de gaar gekookte rijst, zodat alles goed verspreid zit. Schep nu de (tomaten)rijst bij het gehakt in de pan en schep goed door. Voeg de gesneden perzik eraan toe en maak op smaak met sambal.
  • Serveer warm. Proef zelf ook goed (of je eventueel nog wat moet toevoegen)! Maak bij het serveren eventueel nog op smaak met meer sambal of een lekkere scheut ketjap.
Keuken: Arabisch