Ga terug

Satésaus

Bereidingstijd 10 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Steelpannetje
  • Garde

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook OF snufje knoflookpoeder
  • 5 of 6 el pindakaas Calvé
  • 100 ml melk
  • 50/75 ml kokosmelk
  • 4 el ketjap
  • 2 el gembersiroop
  • 1,5 tl sambal
  • 1 scheut limoensap Sap van een kwart limoen
  • snufje korianderpoeder ketoembar
  • klein Snufje zout

Instructies

  • Pers de teen knoflook. Doe een scheutje olie in een steelpannetje en fruit hier de knoflook in op laag vuur. Voeg de pindakaas toe samen met alle overige ingrediënten. Meng goed door met een garde en blijf constant roeren. Proef of er eventueel nog iets mist. Is het te dik? Voeg dan nog wat (kokos)melk toe. Is het te dun? Laat het dan nog eventjes op het vuur staan. That's it, de satésaus is ready!
  • Maak je het met knoflookpoeder in plaats van met een teentje knoflook? Doe dan in een keer alle ingrediënten in het pannetje op laag vuur en ga hetzelfde te werk als hierboven.
Keuken: Aziatisch