Ga terug

Gehaktballetjes in tomaten-ketjapsaus

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Mengkom
  • Braadpan

Ingrediƫnten

  • 500 g gehakt half-om-half
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 1 el chilisaus
  • 1 el mosterd
  • 5 of 6 el paneermeel
  • 500 ml water
  • 1 bouillonblokje rund
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • 1 pak tomatenblokjes 400 g
  • 6 of 7 el ketjap
  • 1 el sojasaus

Instructies

  • Doe het gehakt in een kom. Snijd de ui & knoflook fijn en voeg toe. Voeg ook een ei, chilisaus, mosterd en paneermeel toe en meng goed door elkaar met je handen tot dat alles verspreid is. Draai gehaktballetjes van het gehakt (middelgrote, dus niet te klein maar zeker ook niet te groot).
  • Doe een scheutje olie in een braadpan en leg de gehaktballetjes hierin. Braad de gehaktballetjes aan tot dat ze aan alle kanten goudbruin zijn (dit duurt een paar minuutjes. Ze hoeven nu nog niet gaar te zijn). Blus ze dan af met het water en voeg het bouillonblokje, tomatenpuree, tomatenblokjes, ketjap en sojasaus toe. Breng aan de kook en laat dit op laag vuur voor circa 25 minuten stoven. De saus zal nu indikken en lekker rondom de balletjes gaan zitten en de balletjes zullen garen in de saus, waardoor ze super mals blijven.