Ga terug

Varkenshaassaté

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 1 dag
Bereidingstijd 20 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Mengkom
  • Satéstokjes
  • Koeken/grillpan of bbq

Ingrediënten

Varkenshaas

  • 2 grote varkenshaas
  • 4 el ketjap
  • duimpje gember geraspt
  • 3 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • sap van een halve citroen
  • 2 el bruine suiker
  • 1 tl sambal
  • 2 el vissaus

Satésaus

  • 1 teentje knoflook OF snufje knoflookpoeder
  • 5 of 6 el pindakaas
  • 100 ml melk
  • 50/75 ml kokosmelk
  • 4 el ketjap
  • 2 el gembersiroop
  • 1,5 tl sambal
  • 1 scheut limoensap Sap van een kwart limoen
  • snufje korianderpoeder ketoembar
  • klein snufje zout

Instructies

Varkenshaas

  • Snijd de varkenshaas in blokjes van circa 3/4 cm. Doe ze in een kom en voeg de ketjap, gember, sesamolie, sojasaus, citroensap, bruine suiker, sambal en vissaus toe. Pers 1 teentje knoflook en voeg deze ook toe. Meng met een lepel alles goed door elkaar en laat voor 1 nachtje marineren in de koelkast (in ieder geval voor minimaal 3 uur).
  • Haal de gemarineerde varkenshaas uit de koelkast en rijg aan de satéprikkers. Hou in je achterhoofd dat je het verdeeld over 4 personen en 2 stokjes pp, dus over 8 stokjes verdelen.
  • Doe een scheutje olie in de koekenpan of bbq en bak in circa 10 min. gaar (varkenshaas mag nog rood zien van binnen, dan is het extra mals (zelfde als biefstuk in principe). Je kan ze dus net zo lang bakken als jij wit)

Satésaus

  • Zie in de tekst hierboven voor het basisrecept van satésaus.
Keuken: Aziatisch