Ga terug

Gezonde(re) pindakaasbrownie

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Mengkom
  • Staafmixer
  • Handmixer
  • Brownie bakvorm
  • Bakpapier
  • Satéprikker

Ingrediënten

  • 250 g dadels (medjoul)
  • 400 g zwarte bonen uitgelekt
  • 1 halve avocado
  • 2 eieren
  • 1 eiwit
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 g cacao
  • snufje zout
  • 8 g bakpoeder
  • 2 el kokosolie
  • 50 g walnoten
  • 150 g pindakaas 100%
  • 1 halve tl zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat de dadels in warm water weken voor circa 10 minuten. Haal de dadels uit het water, ontpit ze en leg in een kom.
  • Doe de uitgelekte zwarte bonen en de halve avocado bij de dadels en mix ze met de staafmixer tot een puree. Voeg de eieren, eiwit, vanille-extract, cacao, zout en bakpoeder toe. Mix met de handmixer tot een geheel.
  • Laat de kokosolie in een steelpannetje op laag vuur smelten en voeg toe aan het browniemengsel. Hak de walnoten grof en voeg ook dit toe. Mix alles nog een keer goed met de handmixer. Vul de met bakpapier beklede brownievorm met het browniemengsel. Schep met een lepel toefjes pindakaas op het browniemengsel en maak met een satéprikker een patroon. Zet in de oven voor circa 50 min. Laat goed afkoelen. Serveer met de zeezout!