Ga terug

Taco's met vega pulled pork, coleslaw, avocado & srirachamayonaise

Porties 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Koekenpan
  • Vijzel

Ingrediƫnten

Pulled pork vega

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • 0,5 tl kaneel
  • zwarte peper & zout beide circa halve tl
  • 2 pakken pulled oats 175 g per pak, dus 350 g
  • 2 el ketjap
  • 3 el ketchup
  • 0,5 el rijstazijn of witte wijnazijn
  • klein scheutje water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 0,5/1 tl sambal
  • 1 tl gerookt paprikapoeder

Coleslaw

  • 1 kwart rode kool
  • 1 halve spitskool
  • 75 g geraspte wortel
  • 1 el yoghurt
  • 2 el mayonaise of yofresh
  • 1 el creme fraiche
  • 0,5 tl mosterd
  • 0,5 tl honing
  • 1 tl witte wijnazijn
  • snuf zwarte peper

Srirachamayonaise

  • 4 el mayonaise
  • 1 tl sriracha
  • scheutje citroensap
  • snufje zout

Overige

  • 2 avocado
  • 8 radijsjes
  • 8 wraps mini
  • handje koriander
  • 1 limoen

Instructies

Pulled pork vega

  • Snijd de ui en knoflook fijn. Doe een scheutje olie in een koekenpan en fruit aan.
  • Maak in de tussentijd de kruidenmix: doe de kruidnagels, steranijs, kaneel, peper en zout in een vijzel en stamp fijn. Voeg dit toe aan de gefruite ui en knoflook en bak kort mee.
  • Voeg de pulled oats toe en meng met een spatel door elkaar heen. Voeg de ketjap, ketchup, azijn, scheutje water, groentebouillonblokje, sambal en gerookt paprikapoeder toe. Meng goed door elkaar heen en laat nog even kort meebakken.

Coleslaw

  • Snijd de rode kool en spitskool in reepjes. Voeg de geraspte wortel, yoghurt, mayonaise, creme fraiche, mosterd, honing en witte wijnazijn toe en meng goed door elkaar heen. Maak op smaak met wat zwarte peper.

Srirachamayonaise

  • Meng alle ingrediĆ«nten door elkaar heen tot een egale mayonaise.

Overige

  • Snijd de avocado's en radijsjes in plakjes. Doe de mini wraps voor circa een halve tot 1 minuut in de magnetron (als je geen magnetron hebt, kan het ook eventjes in de oven of je kan deze stap weglaten).
  • Beleg de wraps met coleslaw, pulled oats, avocado en radijs. Besprenkel met de srirachamayonaise. Serveer met wat koriander en een limoenpartje.