Ga terug

Jachtschotel à la oma

Porties 4 personen
Bereidingstijd 40 minuten
Oventijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen
  • 1 tl aromat
  • 300 g uien circa 2 grote
  • 3 grote handjes paneermeel
  • 150 g kip(dij)
  • 500 g hamlappen/filetlappen
  • 200 g gehakt rund
  • 2 el maïzena
  • 4 el curry
  • 2 el gembersiroop
  • 5 el ketjap
  • 1,5 tl maggi
  • flinke snuf peper & zout
  • snufje nootmuskaat
  • 40 g roomboter

Instructies

  • Kook de aardappelen tot gaar. Giet af en snijd in kleine stukjes fijn (soort van grove puree, maar wel nog dat het een klein beetje aardappelstructuur heeft). Voeg aromat toe en meng goed samen.
  • Snijd de uien fijn. Bak in een grote pan met een scheut olie voor circa 15 min. tot goudbruin. Besmeer een ovenschaal met boter. Bestrooi met wat paneermeel (circa half/1 handje). Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Snijd de kip en hamlappen/filetlappen in kleine blokjes van circa 1 cm. Verhit een scheut olie in een grote pan en bak dit samen met het gehakt. Voeg de curry, gembersiroop, ketjap, maggi, nootmuskaat en peper & zout toe. Laat dit stoven voor circa 15 min. (met deksel op de pan!). Bind dit vleesmengsel met maïzena (ik heb zelf 2 el maïzena gebruikt met 4 el water, maar het kan zijn dat jij minder of meer nodig hebt. Probeer dus vooral zelf uit. Het moet niet té dik zijn maar ook niet té dun).
  • De ovenschaal wordt als volgt gevuld: een laag aardappel, een laag vlees, een laag aardappel. Vervolgens strooi je er 2/3 handjes paneermeel over en bedek je het met flink wat klontjes boter (40 g) die je verdeeld over de paneermeel. Dit zorgt voor een mooi korstje. Zet in de oven voor circa 30/45 min. (goed tussendoor opletten! Elke oven verschilt, dus het kan zijn dat de jouwe eerder klaar is). Het is goed als je een mooi goudruin krokant korstje hebt en het warm is natuurlijk. ;)
Keuken: Nederlands