Ga terug

Zoete aardappelstamppot met rucola, geitenkaas & chorizo

Porties 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1,2/1,5 kilo zoete aardappel
  • 80/100 g rucola
  • snufje nootmuskaat
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 el crème fraiche of roomkaas
  • 1 chorizo circa 225 g
  • 12/15 tomaatjes circa 200 g
  • 125 g geitenkaas naturel
  • peper & zout

Instructies

  • Kook de zoete aardappel in een middelgrote pan gaar. Snijd in de tussentijd de tomaatjes door de helft. Snijd ook de chorizo in plakjes en daarna elk plakje 2 x door de helft. Bak dit in een koekenpan voor circa 5 min. tot de chorizo vet verliest en het vet als het ware 'opneemt' (trust me: dit is goddelijk).
  • Giet de zoete aardappelen af en laat ze kort even droogkoken (circa 1 min.). Voeg de rucola toe en stamp door elkaar heen (even goed doen, zodat de rucola goed vermengd is en niet meer té rauw eruit ziet). Maak op smaak met nootmuskaat, 0,5 tl gerookt paprikapoeder, crème fraiche, peper & zout. Serveer met de tomaatjes, chorizo & geitenkaas (even eroverheen verkruimelen). Garneer met wat 0,5 tl gerookt paprikapoeder!
Keuken: Nederlands