Ga terug

Pestotagliatelle met rode saus & gebakken ricotta

Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 50 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Ovenschaal
  • Grote pan
  • Middelgrote koekenpan
  • Staafmixer

Ingrediƫnten

  • 500 g tagliatelle
  • 1 bospeen
  • 8 grote tomaten of circa 35 kleine tomaatjes (1/1,5 bakje)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • paar takjes tijm of gedroogde tijm 1 tl
  • 1 blokje groentebouillon
  • 200 g verse pesto
  • 1 bakje ricotta circa 250 g

Optioneel

  • 12/16 gamba's
  • 2 teentjes knoflook

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak de ricotta aan de zijkant van de verpakking los met een mesje. Zet op zijn kop in een ovenschaal en tik op de bovenkant. De ricotta glijdt er nu in zijn geheel uit. Besprenkel met wat (olijf)olie & zet in de oven voor circa 45/50 min.
  • Kook de tagliatelle in een grote pan volgens de instructies op de achterkant van de verpakking.
  • Snijd de bospeen fijn (in hele kleine blokjes snijden). Snijd de tomaten in partjes (of als je kleine tomaatjes gebruikt door de helft). Snijd de rode ui en knoflook grof.
  • Doe een scheut olie in een middelgrote koekenpan. Voeg alle gesneden groenten hieraan toe. Laat dit voor circa 2 min. even aanfruiten. Voeg dan tijm, 250 ml water & 1 blokje groentebouillon toe. Meng goed met een garde en laat dit inkoken (circa 10 min.). Mix dit met een staafmixer tot een gladde rode saus.
  • Meng de pesto door de tagliatelle heen. Serveer met de rode saus & gebakken ricotta.

Optioneel:

  • Doe een scheut olie in een middelgrote koekenpan. Voeg de gamba's en 2 fijngesneden teentjes knoflook toe. Laat dit bakken tot de gamba's gaar zijn (circa 4/5 min.)
Keuken: Italiaans