Ga terug

Noodles kip, paksoi & paprika in een zoete ketjapsaus

Porties 4 - 6 personen
Bereidingstijd 15 minuten
Marinadetijd 30 minuten

Ingrediënten

Kipmarinade

  • 4 kippendijfilet circa 360 g
  • 1 tl 5-spices
  • 2 el sesamolie
  • 3 el sojasaus
  • 5 el ketjapsaus
  • 3 tl rice vinegar
  • 1,5 el vissaus
  • 2 el bruine suiker

Noodles

  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 cm gember
  • 2 puntpaprika's
  • 1 paksoi
  • 250 g eiermie eggnoodles
  • 0,5 el maïzena

Instructies

  • Snijd de kippendijen in stukjes. Voeg ketjap, 5-spices, sesamolie, sojasaus, rice vinegar, vissaus & bruine suiker toe. Laat dit voor minimaal 30 min. marineren in de koelkast.
  • Snijd in de tussentijd de sjalot, knoflook, rode peper en gember fijn. Snijd de puntpaprika's in reepjes. Snijd het kontje en het groene deel van de paksoi af en snijd het witte gedeelte in reepjes.
  • Zet een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de eiernoedels toe en laat voor circa 5 min. koken. Spoel af met koud water.
  • Verhit wat kokosolie in een wokpan. Voeg de gesneden sjalot, knoflook, rode peper en gember toe en laat dit fruiten op middelhoog vuur. Voeg de gesneden rode paprika & de gemarineerde kip (+ alle marinade) toe. Wok dit voor circa 2 min. Voeg dan de gesneden paksoi toe. Laat dit voor circa 5 min. mee wokken (kijk even of de kip gaar is. Kippendij blijft wel wat meer roze). Meng 0,5 el maizena met 1 el water en voeg toe aan de wok. Meng goed door en laat dit inkoken voor circa 1 min. (het wordt iets meer sticky). Voeg dan de noedels toe en meng goed door elkaar. Serveer met wat gesneden bosui en/of sesamzaadjes.
Keuken: Aziatisch