Nacho's met salsa van avocado en tomaat & jalapenocrème
Bereidingstijd 10 minutenmin
Ingrediënten
1zaknacho/tortilla chips naturelcirca 200 g
4grotetomaten
1rodeui middelgroot
2avocado's
snufzwarte peper
sapvan een halve limoende andere kant mee serveren eventueel
2elolijfolie
half bakjecrème fraichecirca 100 g. Je kan ook het hele bakje gebruiken. Dan heb je gewoon meer saus.
3groteschijfjes jalapeno uit een potjeals je de hoeveelheid verdubbeld, moet dit dus ook verdubbeld worden
Optioneel:
1handjekoriander
Instructies
Snijd 4 grote tomaten door 4. Verwijder het vruchtvlees en snijd in stukjes. Snipper de rode ui. Snijd de avocado in stukjes. Doe alles bij elkaar in een mengkom. Maak op smaak met zwarte peper, limoensap & olijfolie. Meng alles goed door elkaar heen.
Mix met behulp van een staafmixer de creme fraiche met de jalapeno's tot een gladde saus (dit is voor middelmatig pittig. Wil je het pittiger: voeg dan gerust meer jalapeno's toe, maar ik zou hiermee beginnen). Zet eventjes in de koelkast, zodat de saus nét wat minder vloeibaar wordt.
Leg de nacho's uitgespreid in een (ronde) bak/ovenschaal wat dan ook. Beleg met de salsa van tomaat, rode ui en avocado. Serveer met de jalapenocreme en wat koriander.