Ga terug

Groene spinaziepannenkoeken caprese

Porties 10 kleine pannenkoekjes

Ingrediënten

  • 125 g bloem
  • 200 ml melk
  • 2 eieren
  • 50 g spinazie verse
  • snufje zout
  • 4/5 grote tomaten Tommy
  • 2 bollen buffelmozzarella 2 x 125 g
  • Balsamicocrème naar keus
  • snuf zwarte peper
  • 2 handjes basilicum

Instructies

  • Doe de bloem in een mengkom. Voeg de melk, eieren, spinazie en zout toe. Mix met een staafmixer tot een groen, glad beslag.
  • Verhit een scheutje (kokos)olie in een koekenpan. Schep 1 (kleine) pollepel van het beslag in een ronde beweging dicht bij het panoppervlak in de pan (of gebruik een rond vormpje voor de perfecte ronde pannenkoekjes) voor 1 pannenkoekje. Bak circa 4 pannenkoekjes per keer. Bak ze voor circa 3 min. aan elke kant op laag/middelhoog vuur. LET OP! Als je een vormpje gebruikt worden ze wat dikker. Dit had ik zelf. Als je dit niet gebruikt zullen ze wat dunner zijn & dus waarschijnlijk ook wat eerder klaar. Herhaal deze stap voor het overige beslag.
  • Snijd de tomaten en buffelmozzarella in plakjes. Beleg 1 pannenkoekje met circa 3 schijfjes tomaat & 2 schijfjes buffelmozzarella. Besprenkel met wat balsamicocrème, bestrooi met wat zwarte peper en serveer met wat basilicum. Smakelijk! :)