Ga terug

Heel Turks brood carpaccio

Porties 8 sneetjes
Bereidingstijd 20 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Oven
  • hakmolen/staafmixer

Ingrediƫnten

Brood

  • 1 Turks brood
  • 250/300 g carpaccio
  • Peper & zout
  • 2 handjes pijnboompitten
  • 80/90 g parmezaanflakes
  • 100 g (half)zongedroogde tomaatjes
  • 100 g rucola

Pestomayonaise

  • 1 plant basilicum
  • snufje suiker
  • 3/4 el mayonaise
  • 40 g parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 35 g pijnboompitten
  • sap van een halve citroen
  • peper & zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het Turkse brood krokant (circa 4/5 min.). Maak in de tussentijd de pestomayonaise: voeg alle ingrediĆ«nten voor de pestomayonaise toe in een kom en mix met de hakmolen of staafmixer tot een gladde pestomayo.
  • Rooster de pijnboompitten voor circa 3 min. tot mooi goudbruin. Snijd het Turkse brood open. Besmeer de onderkant met de zelfgemaakte pestomayonaise. Beleg met de carpaccio. Kruid het carpacciovlees met wat peper & zout. Verdeel de geroosterde pijnboompitten, parmezaanflakes, zongedroogde tomaten en rucola over het brood. Druk de bovenkant van het Turkse brood er weer op & klaar om te eten!!