Ga terug

Rode pesto bladerdeeg konijntjes

Porties 12 stuks
Bereidingstijd 25 minuten
Oventijd 20 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Met bakpapier beklede bakplaat

Ingrediënten

Rode pesto

  • handje basilicum
  • sap van een kwart citroen
  • 65 g (half)zongedroogde tomaatjes + de olie uit dat bakje
  • 50 g paprika uit pot
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 15 g pompoenzaadjes
  • 1 klein teentje knoflook
  • peper & zout

Optioneel:

  • extra olijfolie

Bladerdeeg konijntjes

  • 1 rol vers bladerdeeg uit de koelkast (hij moet niet té zacht zijn)
  • 1 ei om te bestrijken
  • 12 trostomaatjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe alle ingrediënten voor de rode pesto in een hakmolen of kom met staafmixer en pureer tot een pesto. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe als die niet glad genoeg wordt.
  • Rol het verse bladerdeeg uit. Besmeer met de rode pesto. Vouw het bladerdeeg dubbel. Druk met je hand alle zijkanten goed dicht (zijn er 4). Snijd circa 12 reepjes van het vierkant. Werk nu reepje voor reepje. Pak een reepje en draai voorzichtig alsof je een snoeppapiertje dichtdraait. PAS OP! Doe dit wel voorzichtig, want het bladerdeeg rekt nogal snel uit. Het is niet erg als er wat pesto uitvalt. Leg het gedraaide reepje nu op een met bakpapier beklede bakplaat en ga daar verder te werk: pak het middenpunt. Maak daar een lusje van en draai bij de oortjes aan de bovenkant nog een keer. Vind je het zo een beetje verwarrend? Maak je geen zorgen! In de tekst hierboven staat een linkje naar een instructievideo!
  • Herhaal deze stap nu voor de overige 11 reepjes. Bestrijk de konijntjes met eigeel & zet in de oven voor circa 15/25 min. (PAS OP! Houd dit goed in de gaten, want de pesto kan snel verbranden. Na 15 minuten moet je dus echt even voor de oven gaan zitten. ;)
  • Laat de bladerdeegkonijntjes afkoelen. Trek de trostomaatjes van het steeltje af (maar laat het strikje er nog wel aan zitten) en leg in het 'gat' van de konijntjes voor het serveren!