Ga terug

Healthy caesar salad

Porties 2 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Kleine pan
  • Middelgrote koekenpan
  • Mengkommetje of maatbeker

Ingrediƫnten

Salade:

  • 2 eieren
  • 2 kipfilets
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper & zout naar wens
  • 1 avocado
  • 100/125 g kropsla/romaine sla
  • 1 halve komkommer
  • 12 kleine tomaatjes
  • 30 g Parmezaanse kaas

Saus:

  • 6 el yoghurt
  • 0,5 blikje ansjovis
  • 1 tl mosterd
  • snuf zwarte peper
  • scheut citroensap
  • 1 el worcestershire saus
  • 1 el agave siroop

Instructies

Salade:

  • Breng een klein pannetje met water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook voor 6-10 min. (ligt eraan hoe hard je jouw eitje wil).
  • Marineer de kip met de olijfolie, knoflookpoeder en peper en zout. Bak in een koekenpan tot gaar.
  • Snijd de avocado in de lengte door de helft, ontpit, verwijder de schil en snijd in plakjes. Snijd de komkommer in plakjes. Halveer de tomaatjes.
  • Verdeel de sla over 2 diepe borden. Voeg de zelfgemaakte saus toe (kijk zelf even hoe veel je precies wil. Kan zijn dat je iets over houdt) en meng met je handen goed door. Verdeel de tomaatjes, avocado, ei, komkommer en kip over de salade. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen & your salad is ready!!

Saus:

  • Doe alle ingrediĆ«nten voor de saus in een mengkom en mix met de staafmixer tot een glad geheel.