Ga terug

Parelcouscous met groenten, kalamata olijven & rozijnen

Porties 4 - 6 personen
Bereidingstijd 35 minuten

Materiaal/apparatuur

  • 1 grote pan
  • 1 kleine pan

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 2 grote teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 groene courgette
  • 1 puntpaprika
  • 2 wortels/bospeen
  • 350/400 ml witte wijn
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • paar takjes tijm
  • peper & zout
  • 4 tl kerriepoeder
  • 300 g parelcouscous
  • 1 blokje groentebouillon
  • 150 g blanke rozijnen
  • 200 g netto gewicht kalamata olijven

Instructies

  • Snijd de rode peper, knoflook en sjalotjes fijn. Snijd alle groenten (courgette, paprika, bospeen) in mini blokjes (dus echt klein! circa 1 x 1 cm)
  • Voeg een scheutje olie toe aan een grote pan. Voeg fijngesneden rode peper, sjalot en knoflook toe en fruit voor circa 2 min. op middelhoog vuur. Voeg dan de blokjes groenten toe & laat meebakken voor circa 3 min. Blus af met de witte wijn & een scheut water (tot alles onderstaat). Voeg het blikje tomatenpuree en de takjes tijm toe. Zet de deksel op de pan & laat dit stoven voor circa 20 min. op middelhoog vuur tot de groenten (vooral de bospeen) beetgaar is (mag nog wel een bite in zitten). Maak als het klaar is op smaak met peper, zout & 2 tl kerriepoeder & verwijder de tijmtakjes.
  • Kook in de tussentijd de parelcouscous gaar volgens de achterkant van de verpakking. Voeg alleen een groentebouillonblokje toe aan het water voor de smaak (je kookt het dus als het ware in groentebouillon).
  • Laat de rozijnen weken in warm water voor minimaal 5/8 min. Snijd de kalamata olijven in schijfjes.
  • Giet de parelcouscous af maar vang wel het kookvocht op!!! Stop de parelcouscous in een grote serveerkom. Maak op smaak met 2 tl kerriepoeder. Voeg het gestoofde groenten mengsel toe. Roer goed door. Voeg de geweekte rozijnen en kalamata olijven schijfjes toe. Voeg als laatst het opgevangen kookvocht (of te wel ingedikte groentebouillon toe) en roer alles goed door. Eet smakelijk!