Ga terug

Pestogehaktballen

Porties 16 gehaktballen
Bereidingstijd 15 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Grote mengkom
  • Grote braadpan met deksel

Ingrediƫnten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g gehakt
  • 1 ei
  • 100 g paneermeel
  • 90 g verse pesto
  • peper & zout
  • 125 g mozzarella balletjes circa 16

Instructies

  • Snijd de sjalot & knoflook fijn. Leg het gehakt in een grote mengkom. Voeg het ei, paneermeel, verse pesto en peper & zout toe. Kneed goed door elkaar.
  • Verdeel het gehakt in 15/16 stukjes (even je mozzarella balletjes tellen). Pak een stukje gehakt, druk 'm plat, leg er een mozzarella balletje op & vouw 'm dicht. Rol nu tot een gehaktballetje.
  • Giet een scheut olie in een braadpan. Leg de gehaktballetjes erin. Bak de gehaktballen in circa 4/4,5 min. per kant op middelhoog vuur. Zet de laatste 2 min. de deksel op de pan, zodat de mozzarella van binnen goed is gesmolten. Vrijwel meteen opdienen als je de mozzarella gesmolten wilt hebben (je kan wel later opwarmen, dan smelt de mozzarella natuurlijk gewoon opnieuw).