Ga terug

Cantaloupe meloen cheesecake

Bereidingstijd 30 minuten
Opstijftijd + oventijd 14 uur

Materiaal/apparatuur

  • Optioneel: keukenmachine
  • Springvorm 20-22 cm
  • Staafmixer
  • Handmixer
  • Kleine pan

Ingrediënten

  • 250 g mariakoekjes
  • 120 g roomboter
  • 2 Cantaloupe meloen
  • 200 g slagroom
  • 150 g kristalsuiker
  • 400 g Philadelphia roomkaas naturel
  • 4 eieren
  • 1 limoen
  • 2 el bloem
  • snuf zout
  • 1 tl gember geraspt
  • 2 el allesbinder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Verkruimel de mariakoekjes helemaal fijn met behulp van je keukenmachine (als je dit niet hebt, kan je ze ook onder een theedoek leggen en er op slaan met een deegroller). Smelt de boter in een klein pannetje op laag vuur (niet laten koken!). Voeg de boter toe aan de fijngemalen mariakoekjes. Meng goed door totdat alle boter verspreid zit. Pak de springvorm, bekleed met bakpapier & giet het mariakoekjeskruim over de bodem. Druk goed aan (met je handen gaat dit het makkelijkst). Zet even weg in de koelkast.
  • Snijd 1 meloen door het midden. Lepel de pitjes eruit. Lepel dan alle vruchtvlees eruit en stop dit in een mengkom (mag gewoon sap meekomen, want dit komt er best veel vanaf). Mix dit fijn met de staafmixer tot een soort glad galia meloen sapje.
  • Klop de slagroom samen met de suiker stijf. Voeg dan de Philadelphia toe en mix goed. Voeg tijdens het mixen één voor één de eieren toe. Rasp er een halve limoen in & knijp er dan het sap van deze halve limoen in. Voeg het met de staafmixer gemixte galia meloen sapje toe. Mix goed. Als laatste voeg je de bloem toe. Mix nog eens goed tot alles goed is verspreid. Giet dit cheesecake mengsel over de bodem. Zet in de oven voor circa 1 uur (eventueel met een ovenschaal met water eronder --> voorkomt scheuren). Zet dan de oven uit, zet de deur op een kiertje en laat de cheesecake in de oven afkoelen (circa 1 uur). Zet hierna weg in de koelkast voor 1 nachtje.
  • Snijd de andere meloen door de midden, lepel de pitjes eruit. Lepel het vruchtvlees eruit. Snijd met een mes en vork in kleine stukjes en stop in een klein pannetje. Zet dit op hoog vuur samen met sap van een halve limoen en de gember voor circa 10 min. Voeg de allesbinder toe & laat dit voor circa 2 min. doorkoken tot het indikt (tussendoor goed roeren). Laat afkoelen en zet in de koelkast weg tot dat de cheesecake ready is (uit de koelkast). Als de cheesecake naar 1 nachtje goed is, giet je de cantaloupe meloen bovenkant erop. Verdeel goed met je lepel & klaar is je cheesecake!