Ga terug

Koningsdag borrelplank

Bereidingstijd 45 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Middelgrote mengkom
  • Middelgrote pan/pannenkoekenpan
  • Garde
  • Oven

Ingrediƫnten

Zalmpannenkoekjes

  • 150 ml melk
  • 60 g bloem
  • 1 ei
  • snuf zout
  • 2 grote el roomkaas
  • 100 g zalm
  • handje dille
  • handje sla

Oranje paprika bruschetta

  • 2 oranje paprika's
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie

Camembert pompoen-macadamia

  • 0,5 flespompoen
  • 1 camembert in kartonnen bakje die in de oven kan
  • 100 g macademia noten
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1/2 el honing

Overig

  • 1 komkommer
  • 2 handjes paprikachips of doritos chips (in ieder geval een oranje soort) naar keus
  • 100 g toastjes
  • 1 bakje pompoenhummus versafdeling supermarkt

Instructies

Zalmpannenkoekjes

  • Meng de melk, bloem, ei & zout goed door elkaar heen met een garde tot een glad beslag.
  • Giet een scheutje olie in een middelgrote pan/pannenkoekenpan. Schep er 2 pollepels beslag in en verdeel het pannenkoekenmengsel over de pan. Bak voor circa 1,5 min. aan beide kanten op middelhoog vuur. Laat de pannenkoek afkoelen. Herhaal deze stap (dus in totaal 2 pannenkoeken).
  • Per pannenkoek: smeer als de pannenkoek is afgekoeld 1 grote el roomkaas over de pannenkoek heen (alsof je een wrap besmeert). Verdeel 50 g zalm in het midden eroverheen. Leg er een paar takjes dille en wat sla op. Rol strak dicht (weer alsof je een wrap dichtrolt). Snijd het in stukjes.

Oranje paprika bruschetta

  • Snijd de paprika's in reepjes. Bak op middelhoog vuur in een koekenpan voor circa 5/8 min. tot redelijk zacht.
  • Snijd de gegrilde paprika in stukjes. Zet dit in een leuk schaaltje. Pers er 1 teentje knoflook bij en voeg olijfolie toe. Meng goed door elkaar.

Camembert pompoen-macademia

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de schil van de flespompoen eraf, verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Breng een klein pannetje met water aan de kook, voeg de blokjes pompoen toe en kook in circa 8/10 min. gaar.
  • Zet de camembert in de oven voor circa 15 min. Bak in de tussentijd de gekookte pompoenblokjes samen met de macademia en gedroogde tijm in een koekenpan op middelhoog vuur voor circa 2 min. Voeg dan de honing toe & laat dit nog even voor 1 min. meebakken.
  • Haal de camembert uit de oven. Verdeel het pompoenmengsel eroverheen & zet wat je overhoudt in een schaaltje ernaast (dit komt wel op, trust me).

Overig

  • Snijd de komkommer in de lengte door midden, verwijder het vruchtvlees en snijd de komkommer in reepjes. Doe dit in een glas. Doe de oranje chips in een leuk bakje.
  • Pak een grote plank. Verdeel hier de zalmrolletjes, het schaaltje met paprikabruschetta, de camembert, glas met komkommerreepjes, schaaltje chips, toastjes, & pompoenhummus over. Koningsdag kan beginnen!