Ga terug

Gezonde(re) appel-kwark cake met havermoutcrumble

Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd + afkoeltijd 2 uur

Materiaal/apparatuur

  • Oven
  • Middelgrote mengkom
  • Cakevorm
  • Bakpapier
  • Middelgrote koekenpan

Ingrediƫnten

Appel-kwarkcake

  • 2 eieren
  • 120 g magere kwark
  • 350 g appelmoes 0% suiker 1 pot
  • 2 grote tl honing
  • 100 g havermout
  • 80 g amandelmeel
  • 2/3 tl kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 appels

Crumble

  • 60 g havermout
  • 1 el kokosolie
  • 1 grote tl honing
  • 1 tl kaneel

Instructies

Appel-kwarkcake

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis. Snijd 1 appel in kleine blokjes. Snijd de andere appel in dunne schijfjes.
  • Klop 2 eieren. Voeg de magere kwark toe. Meng goed door. Schep de appelmoes erbij samen met de honing. Meng door. Voeg de havermout, amandelmeel, kaneel, bakpoeder & zout toe. Meng door. Voeg de gesneden appelstukjes (dus van 1 appel) toe. Meng nog een keer goed door. Schep het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm. Strijk glad. Maak de bovenkant met de appelschijfjes door ze strijkelings op het beslag te leggen. Zet in de oven voor circa 1 uur. Laat goed afkoelen (dan gaart die namelijk nog na).

Crumble

  • Verhit een middelgrote koekenpan met de kokosolie. Voeg de havermout en kaneel toe en meng goed door. Bak dit voor circa 5 min. op laag/middelhoog vuur. Voeg dan de honing toe & bak dit weer voor circa 5 min. op laag/middelhoog vuur (tot het lekker krokant is).
  • Haal de afgekoelde cake uit de cakevorm. Besprenkel met de havermoutcrumble.