Ga terug

Banoffee baked oats

Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Dulce leche tijd 3 uur

Materiaal/apparatuur

  • 2 mini bakvormpjes

Ingrediƫnten

Baked oats

  • 1 banaan
  • 50 g havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 ml amandelmelk
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 1 el mayple syrup

Toppings

  • 2 tl dulce leche hier heb je 1 blikje gecondenseerde melk voor nodig (kan je ook vervangen door kant-en-klare karamel uit de supermarkt)
  • 2 tl kwark/yoghurt
  • 1 mariakoekje

Instructies

Baked oats

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Mix 2/3 van de banaan samen met de havermout, bakpoeder, amandelmelk, snuf zout, ei en mayple syrup met behulp van je keukenmachine of staafmixer tot een glad beslag. Verdeel het beslag over 2 mini bakvormpjes. Snijd 1/3 van de banaan in plakjes en verdeel die over over de 2 vormpjes. Zet in de oven voor circa 25 min.

Toppings

  • Het lekkerste is om gebruik te maken van dulce leche. Dit kan je niet kant-en-klaar kopen. Dit maak je door het blikje gecondenseerde melk 3 uur onder water in een pan te koken op laag vuur. Je kan ook voor de snelle manier gaan: kant-en-klare karamel van de supermarkt. Zie een linkje in de tekst hierboven.
  • Per bakje: voeg 1 tl dulce leche toe, 1 tl kwark/yoghurt & crumble er een half mariakoekje overheen. Yum!