Ga terug

Wortel-gember soep

Porties 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Middelgrote pan
  • Staafmixer
  • Kleine koekenpan

Ingrediƫnten

Soep

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • duimpje Gember
  • 1 grote tomaat
  • 500 g wortel/bospeen
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 10 druppels tabasco
  • 75 ml kokosmelk
  • Peper & zout

Garnering

  • 2 el amandelschilfers
  • 1 tl kurkuma
  • 75 g feta

Instructies

Soep

  • Snijd de knoflook, ui & gember fijn. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de wortelen in schijfjes. Giet een scheutje olie in een middelgrote pan & fruit de fijngesneden knoflook, ui en gember hierin. Voeg de tomaat en wortel toe en bak dit voor circa 2 min. mee op middelhoog vuur. Voeg 1 liter water toe + de groentebouillonblokjes. Breng aan de kook. Kook in circa 15 min. op hoog vuur gaar (tot de wortelen zeg maar zacht zijn zodat je ze kan pureren).
  • Pureer de soep met behulp van de staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel wat extra water toe als het te dik is (zelf had ik nog circa 200 ml water toegevoegd, anders is het meer een puree). Breng op smaak met de tabasco, kokosmelk en peper & zout.

Garnering

  • Bak de amandelschilfers in een klein koekenpannetje op middelhoog vuur voor circa 2 min. (LET OP! verbrand snel dus blijf erbij staan en schep regelmatig om). Voeg als de amandelschilfers goudbruin zijn de kurkuma toe en schep even goed om.
  • Garneer de soep met de kurkuma amandelschaafsel & verkruimel er wat feta overheen. Smakelijk!