Ga terug

Japanse aubergine (nasu dengaku)

Porties 4 personen
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 45 minuten

Ingrediƫnten

  • 4 aubergines
  • 2 el sake
  • 3 el mirin
  • 2,5/3 el miso rood of 2 el miso en 1 el sojasaus
  • bosje munt fijngesneden
  • 100 g granaatappelpitjes
  • 4 el geroosterde sesamzaadjes

Optioneel:

  • 1 el Thaise chilipasta
  • yoghurt voor het serveren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergines door de helft & snijd er inkepingen in (3 verticaal, 3 horizontaal). Smeer alle helften in met neutrale olie. Zet in de oven voor circa 30 min. (als ze nog niet redelijk zacht zijn, laat ze dan 10 min. langer staan).
  • Maak in de tussentijd de saus: meng de sake, mirin, miso & (thaise chilipasta) met een garde tot een egale saus (is wat dikkig). Haal de aubergines uit de oven en smeer elke helft in met behulp van een kwastje (circa 1 / 1,5 el per helft). Zet weer in de oven voor circa 15 min. dit keer tot de aubergine van binnen zacht is en van buiten een beetje krokant.
  • Serveer de helften aubergines met de fijngesneden munt, granaatappelpitjes & sesamzaadjes. Eet het eventueel samen met wat bruine rijst & yoghurt!!! (2 helften pp, dus 1 aubergine pp).
Keuken: Japans