Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de aubergines door de helft & snijd er inkepingen in (3 verticaal, 3 horizontaal). Smeer alle helften in met neutrale olie. Zet in de oven voor circa 30 min. (als ze nog niet redelijk zacht zijn, laat ze dan 10 min. langer staan).
Maak in de tussentijd de saus: meng de sake, mirin, miso & (thaise chilipasta) met een garde tot een egale saus (is wat dikkig). Haal de aubergines uit de oven en smeer elke helft in met behulp van een kwastje (circa 1 / 1,5 el per helft). Zet weer in de oven voor circa 15 min. dit keer tot de aubergine van binnen zacht is en van buiten een beetje krokant.
Serveer de helften aubergines met de fijngesneden munt, granaatappelpitjes & sesamzaadjes. Eet het eventueel samen met wat bruine rijst & yoghurt!!! (2 helften pp, dus 1 aubergine pp).